Szolgáltatások

Ajándékbolt

A vár ajándékboltja a Rondellában, vagyis emeletes ágyútoronyban, a pénztárral közös helyiségben található. A helyi termékek (lekvárok, mézek, szörpök) mellett különféle, magas minőséget képviselő emléktárgyak is megvásárolhatók. Az üzletben a város történetét, jellegzetességeit, látnivalóit ismertető kiadványok, könyvek is megtalálhatók. Lehetőség adódik emlékérme elkészítésére, különleges, korhű térképek megvételére. Keresse fel az ajándéküzletet, hogy a várban tett látogatás tárgyiasult emlékeit hazavihesse!

Rendezvényhelyszín

A több mint hat évszázados téglavár különleges középkori termei kiváló helyszínül szolgálhatnak különféle családi, vagy éppen céges rendezvényeknek, helyet adhatnak konferenciáknak. A földszinten található kápolna több alkalommal bizonyította már, hogy igazán egyedi helyszíne lehet egy-egy házasságkötési ceremóniának, keresztelő szertartásnak. A díjszabással, terembérlettel kapcsolatosan emailben (var@gyulakult.hu) is érdeklődhet, illetve a 66/463-544-es telefonszámot hívhatja.

Múzeumpedagógia

A várban elérhető múzeumpedagógiai foglalkozások bár elsősorban a fiatalabb korosztálynak szólnak, azért kicsiket és nagyokat egyaránt elvarázsolnak. A Reneszánsz ceremónia címet viselő, két és fél órás tevékenység során jelmezes tárlatvezetésre is lehetőség adódik. Korhű jelmezekbe bújva tekinthető meg a kiállítás, a program a résztvevők lovaggá avatási ceremóniájával zárul.

Gyulakult

Aktuális programok

Száz és száz esemény a magyar kultúra városában. Bővebb infók a művelődési ház rendezvényeiről, az Almásy-kastélyhoz, a várhoz, az Erkel emlékházhoz köthető történésekről és az Erkel Ferenc Múzeum érdekességeiről, a Vigadó, a Rondella Terasz programjairól, a Kohán Képtár kiállításairól, a Ladics-ház történeteiről, mindenről, ami gyulai.
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Ajánlott minimum felbontás : 1366x768