Díjtalan utazás vasúton a Gyulai várba

A Kormány 1502/2017. (VIII. 11.) Korm. határozata lehetővé teszi, hogy nappali tagozatos diákok pedagógus kísérőikkel vasúton díjtalanul utazhassanak hozzánk. A kedvezmény az iskolai szünetek kivételével a tanév szorgalmi időszakának egészére vonatkozik. A lehetőséggel az általános iskolák, középfokú iskolák és gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmények nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő tanulói élhetnek. A kedvezményt 10 tanulónként egy felnőtt kísérő is igénybe veheti.

Mi a teendő, hogy ingyenesen utazhassanak vasúton a gyulai várba?

1. Kérjen tőlünk fogadónyilatkozatot a díjmentes vasúti utazás igényléséhez! Töltse le a nyilatkozatot ide kattintva, kitöltve küldje el a var@gyulakult.hu címre! Ezt mi aláírva, lepecsételve visszaküldjük.

2. Jelezze díjmentes utazási igényüket a MÁV-START Zrt. felé! Ezt csak az iskola teheti meg a „Bejelentés” nyomtatvánnyal, amihez a tőlünk kapott fogadónyilatkozatot is mellékelni kell. A nyomtatvány mellékletében az utazáson résztvevő diákok névsorát és diákigazolványának adatait is fel kell tüntetni.

Ez a két dokumentum szükséges ahhoz, hogy a csoport utazása díjmentesen elszámolható legyen. Az utazási igényt a fogadónyilatkozaton szereplő napot megelőzően 7 munkanappal korábban be kell jelenteni a MÁV-START Zrt. területileg illetékes szolgáltatásértékesítőjénél.

3. Bélyegeztesse le a menetjegyeket a vár pénztárában! Nagyon fontos, hogy a menetjegy visszaútra csak akkor érvényes, ha azt a vár pénztárában kollégánk lepecsételte!

Hogyan juthatnak el a gyulai vasútállomástól a várhoz?

Útvonaltól függően a vasútállomástól mindössze 2-2,5 kilométerre található a Gyulai Vár. A több mint hat évszázados erődítmény kellemes tempójú sétával mindössze 25-30 perc alatt érhető el, akár a Ladics-házat, valamint a Százéves Cukrászdát is útba ejtve.

Az útvonalterv ide kattintva érhető el!

A vasútállomásra megérkezvén a Béke sugárúton érdemes haladni. Nagyjából egy kilométer megtétele után forduljon balra, a Jókai Mór utcába és menjen tovább egyenesen. Az Erkel tér, majd a Petőfi tér, ezt követően pedig a Megyeház utca következik. A Megyeház utca folytatásaként a Kossuth Lajos utca jön, ami egészen a Várkert utcáig vezet. Menjen át a körforgalmon és összesen mintegy 500 méter megtétele után jobb kéz felől már meg is pillanthatja a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontot. A kastéllyal szemben, mindössze 300 lépésnyire, a Várkert utcában található meg a Gyulai Vár. A vasútállomástól helyi járatú autóbusszal is el lehet jutni a várhoz, a megálló a szomszédos Várfürdő előtt található. Az 5-ös jelzésű helyi járatú busz közlekedik a vasútállomás-Várfürdő viszonylatban. A részletes busz menetrenddel kapcsolatosan érdemes a gyulai buszpályaudvart keresni a 06-66/561-170-es telefonszámon.

A garantált időpontokon (10.30, 13.30) túli tárlatvezetések igényét csak írásos megrendelés esetén tudjuk elfogadni.
15 percet meghaladó késés esetén az írásban kért tárlatvezetést sem áll módunkban biztosítani.

Gyulakult

Aktuális programok

Száz és száz esemény a magyar kultúra városában. Bővebb infók a művelődési ház rendezvényeiről, az Almásy-kastélyhoz, a várhoz, az Erkel emlékházhoz köthető történésekről és az Erkel Ferenc Múzeum érdekességeiről, a Vigadó, a Rondella Terasz programjairól, a Kohán Képtár kiállításairól, a Ladics-ház történeteiről, mindenről, ami gyulai.
<